Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (2024)

Wanneer je de boeken van Santa Montefiore leest, kun je soms helemaal wegdromen. Zij weet allerlei mooie plaatsen in Italië of elders zo te schilderen, dat het net lijkt alsof je ze voor je ziet. Het zijn dan ook ideale boeken om in de vakantiesfeer te komen. Voeg daar een schepje melancholische liefde aan toe en dit zijn de romans die je zoekt.

De oudere boeken vallen op door het mooie woordgebruik en de verhalen zijn soms iets dieper uitgewerkt. De nieuwere boeken lezen net zo vlot weg, maar sommige zijn meer gericht op het humoristische en zijn feelgoodromans geworden, terwijl haar historische romans vaak deels over de geestenwereld handelen. Wij geven je in ieder geval een handig overzichtje van alle boeken van Santa Montefiore en vertellen je ook meer over haar nieuwste boek!

Inhoudsopgave

De vergeten boeken van Santa Montefiore

Allereerst zijn er een aantal ´vergeten boeken´ van Santa Montefiore: titels die je eigenlijk nooit meer hoort en die je al helemaal niet in de boekhandel tegenkomt. Gelukkig zijn de meeste boeken nog wel als e-book verkrijgbaar en kosten ze bijna niets:

Alle boeken van Santa Montefiore op volgorde

Van onderstaande lijst zal jij als liefhebber van de boeken van Santa Montefiore zeker titels kennen. En ken je die nog niet? Dan is het zeker een aanrader om één van de onderstaande titels in huis te halen. Begin bijvoorbeeld eens met ‘De zigeunermadonna’. De boeken van Santa Montefiore zijn eigenlijk allemaal los te lezen. Wel heeft deze schrijfster er een handje van om personages uit eerdere boeken in latere boeken te laten terugkomen. Zo volgt In de schaduw van het palazzo de lijnen van Valentina’s laatste reis.

De los te lezen boeken van Santa Montefiore

Flappy / De tuinen van Devon op volgorde

Prequel: Onder de Italiaanse zon – The temptation of Gracie

  1. Bij het licht van de maan – Flappy entertains
  2. Een nieuw begin – Flappy investigates

Valentina / Incantellaria op volgorde

  1. Valentina’s laatste reis – Last voyage of the Valentina
  2. In de schaduw van het palazzo – The Italian matchmaker

De Deverill-serie op volgorde

Het nieuwste boek van Santa Montefiore is De vergeten Deverill. Dit boek is onderdeel van een serie. Inmiddels telt de serie 6 delen. De oorspronkelijke titel van deze reeks luidt: ‘The Deverill Chronicles’. Alle 6 de delen van de Deverill-serie op volgorde:

DeelTitelBeschikbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
1De vrouwen van kasteel DeverillPaperback
E-book
Songs of love and war2014
2Als de rododendron bloeitPaperback
E-book
Daughters of Castle Deverill2016
3De laatste roos van de zomerPaperback
E-book
The last secret of the Deverills2018
4De vergeten DeverillPaperback
E-book
The forgotten Deverill2019
5De verre horizonPaperback
E-book
The distant shores2021
6De stem van het meerPaperback
E-book
2024

Santa Montefiore: De vergeten Deverill

Van Santa Montefiore is het nieuwste boek uit 2019 ‘De vergeten Deverill’. In dit verhaal draait alles om Arethusa Deverill, of haar nalatenschap. Pas na haar sterven komen de kinderen van Arethusa erachter dat hun moeder eigenlijk uit Ierland op. Dat roept vragen op bij dochter Faye. Zij stuit op een gecodeerd dagboek en doet haar best dat te ontcijferen. Maar in dit boek leert Faye niet alleen haar moeder beter kennen. Tijdens de reis komt ze ook tot zichzelf en komt ze voor de keuze te staan of ze haar leven wil veranderen of niet. Dit boek is onderdeel van de serie en er wordt tijdens het verhaal weliswaar teruggegrepen op de eerdere verhalen, maar het kan ook op zichzelf gelezen worden.

Bekijk ook: Alle boeken van John Grisham

Santa Montefiore nieuwste boek

In 2024 komt er weer een nieuw boek van Santa Montefiore uit: De stem van het meer, het zesde deel in de Deverill-serie. Er komt zelfs in de zomer van 2024 nóg een boek van Montefiore uit. Hieronder vind je beide boeken

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (1)

Deverill deel 6: De stem van het meer

Cavan Court, 1865. Eliza Fairfield is niet zoals haar drie oudere zussen, die alleen maar dromen van trouwen met een van de knappe, welgestelde Deverill-broers en een huishouden bestieren op het statige Deverill-kasteel. Eliza droomt liever weg in haar eigen sprookjeswereld. Maar dan raakt ze verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding, waarin ook de Deverills een rol spelen. Ze verdwijnt en decennialang is er geen spoor van haar te bekennen.

1925. Lady Gabriella Tremaine wordt Cavan Court gestuurd, totdat ­niemand in Londen het nog over haar grote schandaal heeft. Haar drie oudtantes wonen nog altijd op het landgoed. Gabriella voelt er sterk de aanwezigheid van geesten. Kan ze samen met Adeline Deverill ontdekken wie of wat er rondwaart? En waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot Charlton, de klusjesman? En wil ze eigenlijk nog wel terug naar Londen?

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (2)

Schaduwen van de tijd

Wanneer detective Pixie Tate naar de wilde kust van Cornwall moet om in het statige St Sidwell Manor een merkwaardig mysterie te ontrafelen begrijpt ze al snel dat daar iets bijzonders verborgen moet zijn.

Meer dan honderd jaar geleden verdween in het holst van de nacht een kind uit zijn bed en werd nooit meer teruggezien. Pixie moet achter de waarheid zien te komen: wat is er gebeurd in die laatste maanverlichte uren?

Terwijl het verhaal heen en weer beweegt tussen het verleden en heden worden geheimen onthuld, liefdesaffaires aan het licht gebracht en wordt Pixie gedwongen een verwoestende keuze te maken die alles zal veranderen.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Ook in 2023 verschenen er weer twee nieuwe boeken van Santa Montefiore. Hieronder lees je meer:

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (3)

De kus

Madison heeft altijd geweten dat ze niet dezelfde vader heeft als haar broers en zussen. Maar pas toen ze achttien werd, hoorde ze voor het eerst zijn naam. En nu wil ze de man ontmoeten van wie ze haar blonde haren en blauwe ogen heeft geërfd.

Robert is een gelukkig man. Hij heeft een mooi huis, een geweldige vrouw en drie intelligente zonen. Maar Robert draagt een geheim met zich mee: achttien jaar geleden beging hij een fout. Een korte affaire resulteerde in een dochter waar niemand iets van weet.

Robert moet zijn familie na al die jaren eindelijk de waarheid vertellen. Zullen ze in staat zijn hem te vergeven en Madison in hun harten te sluiten?

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (4)

Wacht op mij

Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944

Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Londen, 1988

Max heeft altijd last gehad van een vreselijke terugkerende droom. Een waarbij hij met een parachute landt achter de vijandelijke linies, en wordt omringd door het onophoudelijke geluid van geweervuur. De droom eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door zulke afschuwelijke nachtmerries, begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt, en een man genaamd Rupert Dash.

Melbourne, 1995

Florence ontvangt een brief van Max. Ze heeft hem nog nooit ontmoet en hij woont aan de andere kant van de wereld. En hij zegt dat hij zich een leven herinnert dat aan iemand anders vóór hem toebehoorde. Hij zegt dat hij haar echtgenoot was, Rupert – de man waar Florence eenenvijftig jaar op heeft gewacht…

Een jeugdboek

In de lijst met boeken van Santa Montefiore zien we trouwensnog een opvallend boek: De koninklijke konijnen van Londen. De oorspronkelijketitel was ‘The Royal rabbits of London’. Een kinderboek van de hand van dezeschrijfster? Dat hadden we misschien niet verwacht. Het is ook maar bij éénboek gebleven, maar wie weet volgen er in de toekomst nog meer?

Bekijk ook: Sarah Penner, De verborgen apotheek recensie

Favoriet: Onder de Italiaanse zon

Santa Montefiores ‘Onder de Italiaanse zon’ is een van de laatste boeken die is uitgegeven, maar misschien is het wel de favoriet. Het verhaal gaat over Gracie, een weduwe van 68, die nooit van huis gaat. Plotseling boekt ze een reis naar een Toscaans kasteel: een kookcursus. Iedereen is verbluft, vooral haar dochter Carina. Die besluit dan ook mee te gaan, samen met haar dochter. Wie kon ook bevroeden dat de stille Gracie zo’n groot geheim met zich mee had gedragen?

Een andere goed boek van deze schrijfster is een boek uit 2022: Een tijdloze liefde.

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (5)

Een tijdloze liefde, Santa Montefiore

Evelina groeit als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini op in het Noord-Italië van de jaren dertig. In die bruisende periode raakt ze verliefd op Ezra Zanotti. Hun romance blijft geheim, maar in 1939 verandert de wereld om hen heen radicaal. Mussolini sluit een verbond met Hitler. De vader van Ezra denkt dat vluchten niet nodig is. Als de Duitse troepen Italië binnenmarcheren, helpt Evelina Ezra en andere verzetsstrijders om zich verborgen te houden. Maar Ezra wordt gevangengenomen als hij in de heuvels is. Evelina weigert echter te geloven dat hij dood is. Totdat zijn rabbi haar vertelt dat hij met de familie in Auschwitz heeft gezeten en dat niemand van de familie het overleefd kan hebben. Na de oorlog vertrekt Evelina dan ook met een gebroken hart naar Amerika.

Over de schrijfster

Santa Montefiore is een Brits schrijfster, die werd geborenop 2 februari 1970. Zij is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson, die devertegenwoordiger was van Groot-Brittannië voor skiën op de OlympischeWinterspelen in 1964. Haar familie is bevriend met prins Charles.

Santa Montefiore heeft lang in Argentinië gewoond, waar zeeerst voor een ranch werkte en later in Buenos Aires heeft gewoond. Vandaar dateen aantal boeken van haar hand zich afspelen in Argentinië. Ze studeerdeSpaans en Italiaans aan de universiteit van Exeter.

Ze trouwde met Simon Sebag Montefiore, een historicus, maar tevens auteur. Een aantal boeken van zijn hand:

Bekijk ook:

  • Recensie Wacht op mij – Santa Montefiore
  • 10 schrijfsters zoals Santa Montefiore
  • Een tijdloze liefde van Santa Montefiore
  • De 25 beste historische romans van 2024

Moet je de boeken van Santa Montefiore op volgorde lezen?

De meeste boeken van Santa Montefiore zijn los te lezen, maar ze heeft een aantal series geschreven, namelijk Incantellaria, De tuinen van Devon en de Deverill-serie. Incantellaria is prima los te lezen, maar het is wel leuk om ze op volgorde te lezen. Wil je de andere series lezen, dan raden we sowieso aan deze boeken op volgorde te lezen. Zeker bij de Deverill-serie krijg je te maken met veel personages waarmee je in de eerdere delen uitgebreid kennismaakt.

Welk boek van Santa Montefiore moet je echt lezen?

Smaken verschillen natuurlijk, maar er is wel een ontwikkelende lijn te ontdekken in de boeken van Santa Montefiore. De schrijfster richtte zich voorheen met name op historische romans, waarbij de liefdesgeschiedenis de rode draad was. In de latere boeken zie je dat ze zich meer gaat interesseren voor de geestenwereld en bijvoorbeeld reïncarnatie. Je kunt je keuze voor een boek dus daarvan af laten hangen. Onder de Italiaanse zon en De vergeet-mij-niet-sonate zijn eerdere boeken van haar die in ieder geval echte aanraders zijn.

Zijn de boeken van Santa Montefiore aanraders?

Ik ga er niet omheen draaien, ik heb alle boeken van Santa Montefiore gelezen. Verslonden zelfs. Natuurlijk bevalt het ene boek beter dan het andere, dat is bij de meeste auteurs zo. Het ene onderwerp ligt je beter dan het andere en de ene keer lijkt de auteur ook beter in het verhaal te zitten dan de andere keer. Heb je nog nooit iets van deze auteur gelezen en hou je wel van historische romans? Zeker eens een boek proberen!

Welke schrijfsters zijn vergelijkbaar met Santa Montefiore?

Je kunt bijvoorbeeld denken aan Jennifer Donnelly, Anne Jacobs en Rachel Hore. Meer inspiratie doe je hier op: 10 schrijfsters zoals Santa Montefiore.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (6)

Rosalyn van Moorselaar

Rosalyn van Moorselaar is de drijvende kracht achter Meerlezen.nl. Haar wereld bestaat uit boeken. In haar kinderjaren was ze al een fervent lezer, maar al snel kwam ze ook op professioneel terrein tussen de boeken terecht. Al jong kreeg ze een baan in de bibliotheek, waarbij ze in eerste instantie vooral boeken innam en sorteerde, maar later veel meer een adviserende rol kreeg. Het talent om titels te adviseren op basis van gelezen boeken zet ze nu graag in voor Meerlezen.nl. Het schrijven voor Meerlezen.nl is voor haar hobbymatig, in het dagelijks leven is ze… boekvertaler!

Post Views: 19.042

Alle boeken van Santa Montefiore - Meer Lezen (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 6502

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.